DNB overrasket over at flere vil bytte bank

Leder for personmarkedet i banken mener bankmarkedet er levende. Selv er hun fornøyd med at DNB har greid å snu en vond trend.
DNB har tapt markedsandeler på boliglån over flere år. Men skal i juni ha greid å snu trenden. | Foto: DNB
DNB har tapt markedsandeler på boliglån over flere år. Men skal i juni ha greid å snu trenden. | Foto: DNB

– Vi har sett en mye større beholdning av finansieringsbevis hos kundene, og vi ser at flere nok har finansieringsbevis i flere banker. Bankmarkedet er mer levende, og flere vil bytte bank, sier Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarkedet, til Dagens Næringsliv.

Ifølge Spiten var det i andre kvartal 30 prosent flere som ba om finansieringsbevis på boliglån i banken, sammenlignet med samme periode i fjor.

Hun viser til at boligmarkedet har tatt seg opp igjen, og tror samtidig at med historisk lave rentenivå er også bankkundene mer opptatt av lavest mulig rente på boliglånet.

DNB har tapt markedsandeler på boliglån over flere år. Ifølge avisen skal trenden også ha fortsatt inn i koronapandemien, før den snudde i juni.

– Vi klarte å stanse frafallet, heldigvis. Jeg tror vår konkurranseposisjon er bedret, sier Spiten.

Fra 2015 til 2019 har DNBs markedsandel på utlån til husholdninger falt fra 25,4 til 23,5 prosent. I juni har DNB tatt igjen noe av fallet.

– Vi har aldri snakket med så mange kunder på samme tid. Folk vil gå gjennom hele økonomien, og bruker lengre tid på å snakke med oss. Det er litt sånn: «Dette har jeg tenkt på lenge. Nå skal jeg gjøre det!» Man rydder opp i kredittkortgjeld, og så videre. Spørsmålet er om det er en varig trend, sier hun til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også