Kan bli verste resultatsesong siden finanskrisen

Resultatene blir aller verst for blant annet finanssektoren, men 11 sektorer forventer å rapportere om negativ vekst.
Alt er for øyeblikket et stort spørsmålstegn, sier en analytiker i Bank of America.
Alt er for øyeblikket et stort spørsmålstegn, sier en analytiker i Bank of America.

Analytikernes inntjeningsestimater for andre kvartal i 2020 ligger på gjennomsnittlig 43,8 prosent lavere enn inntjeningen i andre kvartal i 2019, og enda lenger unna årlige gjennomsnittlig vekst på 5,5 prosent. Det sier analytikeren John Butters FactSet i et notat, skriver Yahoo Finance.

Hvis negative 43,8 prosent viser seg å stemme vil det representere den verste kvartalssesongen siden fjerde kvartal i 2008. Den gang var fallet på negative 69,1 prosent.
– Alle 11 sektorene er estimert til å rapportere om negativ vekst sammenlignet med samme periode i fjor, men verst blir det i energi, konsumvarer, industri og finanssektoren, legger Butters til.

Mangelen på konsensus blant analytikerne bidrar til forvirring fordi det ikke finnes pålitelig guiding å belage seg på, skriver Finansavisen.

– 400 av selskapene i S&P 500 har feilet med guidingen over de siste tre månedene, noe som indikerer at alt for øyeblikket er et stort spørsmålstegn, skrev Bank of America, Savita Subramanian på onsdag.

Videre legger hun til at avvikene i analytikernes estimater er større enn på lang tid og at det nesten ikke eksisterer konsensus lenger.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også