FinansWatch

Nordea Liv: – Vi vokser kraftig og har tatt markedsandeler på halvannet år

Nordea får større distribusjonskraft etter oppkjøpet av Frendes pensjonsportefølje med de tilhørende 15 lokale eierbanker. – Vi får et bredere nedslagsfelt gjennom denne lokale forankringen, sier Vibeke Siljan Krohn i Nordea Liv.

Nordea Liv kjøper pensjonsporteføjen til Frende. Porteføljen har en samlet forvaltningskapital på 4,2 milliarder.

Målet for partene er å skape attraktive forsikringsløsninger for bedrifts- og privatkunder innen pensjons- og spareområdet.

Kjøpesummen er partene likevel munnknappe om. 

– Ingen av partene vil si noe om kjøpesummen, sier Vibeke Siljan Krohn, fungerende direktør i Nordea Liv, til FinansWatch.

Siljan Krohn er imidlertid storfornøyd med oppkjøpet.

– Nordea Liv vokser kraftig. Vi har økt vår markedsandel med 2 prosent siste halvannet år. Nå som det er en konsolidering i bransjen, var det stor interesse for porteføljen til Frende og Nordea var den foretrukne part, forteller hun fornøyd.

Porteføljen til Frende hadde en stor verdi i seg selv på grunn av distribusjonsavtalen Nordea Liv får med på kjøpet. Nordea Liv har i dag to distribusjonskanaler. Nordeas egne og et samarbeid med Tryg Forsikring. Gjennom oppkjøpet av Frende får forsikringsselskapet tilgang til 15 sparebanker, de såkalte eierbankene.

– Sparebankene har lange og gode relasjoner i lokalsamfunnet og god standing i lokalt næringsliv. Nordea vil få et bredere nedslagsfelt gjennom denne lokale forankringen, sier Siljan Krohn.

Oppkjøpet er en ren porteføljeoverdragelse. Det betyr at ingen av Frendes ansatte blir med over til Nordea Liv.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch