DNB bytter post med butikk

DNB viderefører kontanttjenester i butikk sammen Norgesgruppen.
Direktør for personmarked i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten. | Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Direktør for personmarked i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten. | Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Banktjenester utenfor bankfilialer har vært i markedet en stund. Siden Postbanken opphørte som egen bank i 2011 har DNB som overtagende bank levert kontanttjenester på Postkontorene og i en periode i butikkasser.

Post i butikk-avtalen opphørte denne uken, men i stedet vil banken videreføre tilbudet om kontanttjenester i 1450 butikker i Norgesgruppen. Det nye samarbeidet er gjennomført sammen med Vipps og Vipps-eide BankAxept. DNB er åpne for å utvide samarbeidet med andre banker og butikkkjeder.

– Tjenestene som opphører har vært brukt av veldig få kunder, blant annet fordi flere blir digitale. Det er også kostbart å opprettholde slike tjenester. 1300 steder med enkle banktjenester i postkontor erstattes med 1450 butikker, og flere kan komme til om flere dagligvarekjeder enn Norgesgruppen bestemmer seg for å delta i ordningen til Vipps og BankAxept, sier Ingjerd Blekeli Spiten, direktør for personmarked i DNB til VI.no.

Sikrere

DNB sier det er mange brukere av tjenesten som ikke vil få særlig stor ulempe ved endringen, siden mange av postkontorene som har tilbudt banktjenester er Post i butikk-filialer i de samme butikkene som nå får bank i butikk.

Butikkene som skal tilby kontanttjenester forplikter seg til å kunne tilby kontantuttak inntil 10.000 kroner og tjenesten tilbys uten noe krav om at man handler samtidig.

DNB sier løsningen også er sikrere enn den som opphører.

– For oss er det mye sikrere at kundene heretter må bruke betalingsmaskinen der de får legitimert seg digitalt med kort og kode. Det er også trygt med tanke på personvern, svindel og identitetstyveri. Det minker blant annet risikoen for hvitvasking, sier Spiten.

Handelsbanken: – Sommervikarer er vår viktigste måte å rekruttere dyktige medarbeidere

Staten kritisk til DNB-sjefens lønn – ber om moderasjon  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også