Nordeas tidligere risikosjef tar plass i DNB-styret

– Jeg forventer en ny måte å jobbe på. Dette bli superspennende, sier Julie Galbo, som tidligere har jobbet i det danske næringsdepartementet og Finanstilsynet.
Foto: Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard

Julie Galbo forlot stillingen som leder for risikostyring i Nordea og tar i dag plass i styret til DNB. Hun ble innstilt som styremedlem på generalforsamlingen til DNB 30. juni.

Galbo jobbet åtte år i Nordea over to forskjellige stillinger, avbrutt av en periode som embetskvinne i næringsdepartementet og Finanstilsynet.

Styremedlemskapet i DNB innebærer at Galbo vil delta i kredittbehandlingen og i felles styremøter mellom bankstyret og styret i bankens børsnoterte holdingselskap DNB ASA.

– Jeg bygger videre på min eksisterende kompetanse, men forventer en ny måte å jobbe på. Dette bli superspennende! Det er en naturlig sammenheng mellom min kompetanse og styrearbeid, sier Galbo til FinansWatch Danmark.

Det siste året har Galbo tatt videreutdannelse på Copenhagen Business School. Kurset hun fullfører i disse dager heter Board Leadership Masterklass. I tillegg driver hun konsulentvirksomhet innenfor områdene governance, risikostyring, compliance og kriseledelse.

Det vanker også en annen post på 49 år gamle Galbo.

– Jeg er i dialog om en annen styrepost også, sier hun til FinansWatch Danmark.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også