FinansWatch

DNB-undersøkelse: 93 prosent venter økt bruk av hjemmekontor

Gjensidige, Storebrand og If er blant selskapene som har deltatt i undersøkelsen. De venter alle økt bruk av hjemmekontor og endringer i måten å jobbe på.

Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

En undersøkelse gjennomført av DNB viser ifølge Finansavisen at 93 prosent venter økt hjemmekontorbruk og endringer på arbeidsplassene i tiden fremover.

Undersøkelsen er utført de siste ukene i takt med at Norge har lettet på smittevernstiltakene, samt at flere aktører i finans og næringslivet begynner å gå tilbake til en litt mer normalisert hverdag.

Thomas Ramcilovic, som er analysesjef i DNB Næringsmegling, mener at pandemien har ført til at virksomhetene har blitt tvunget til å tenke nytt, og ta en ny vurdering på hvordan man skal jobbe i fremtiden.

– Nær samtlige forventer økt hjemmekontorbruk også i fremtiden, og de aller fleste forventer også at man vil øke andelen digitale møter permanent, spesielt der det sparer reising, sier Ramcilovic til avisen.

Blant deltakerne i undersøkelsen finner vi blant annet Gjensidige, Storebrand og If.

Store finansforetak har i lang tid benyttet seg av hjemmekontor, men DNB tror at pandemien har ført til at virksomheter vil øke omfanget og tilby økt fleksibilitet.

– Flere nevner at man er opptatte av å rekruttere de beste folkene og at økt hjemmekontorbruk kan være attraktivt for ansatte som kombinerer mye jobbing med familieliv, sier analysesjefen.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch