DNB-undersøkelse: 93 prosent venter økt bruk av hjemmekontor

Gjensidige, Storebrand og If er blant selskapene som har deltatt i undersøkelsen. De venter alle økt bruk av hjemmekontor og endringer i måten å jobbe på.
Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

En undersøkelse gjennomført av DNB viser ifølge Finansavisen at 93 prosent venter økt hjemmekontorbruk og endringer på arbeidsplassene i tiden fremover.

Undersøkelsen er utført de siste ukene i takt med at Norge har lettet på smittevernstiltakene, samt at flere aktører i finans og næringslivet begynner å gå tilbake til en litt mer normalisert hverdag.

Thomas Ramcilovic, som er analysesjef i DNB Næringsmegling, mener at pandemien har ført til at virksomhetene har blitt tvunget til å tenke nytt, og ta en ny vurdering på hvordan man skal jobbe i fremtiden.

– Nær samtlige forventer økt hjemmekontorbruk også i fremtiden, og de aller fleste forventer også at man vil øke andelen digitale møter permanent, spesielt der det sparer reising, sier Ramcilovic til avisen.

Blant deltakerne i undersøkelsen finner vi blant annet Gjensidige, Storebrand og If.

Store finansforetak har i lang tid benyttet seg av hjemmekontor, men DNB tror at pandemien har ført til at virksomheter vil øke omfanget og tilby økt fleksibilitet.

– Flere nevner at man er opptatte av å rekruttere de beste folkene og at økt hjemmekontorbruk kan være attraktivt for ansatte som kombinerer mye jobbing med familieliv, sier analysesjefen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også