Forvalter med kjempetro på norske banker

Erlend Brenne i NEF Kapitalforvaltning sier europeiske banker ikke vil oppleve alvorlige solvensproblemer som under finanskrisen. Norske banker skiller seg likevel ut.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Porteføljeforvalter Erlend Brenne i NEF Kapitalforvaltning har hovedfokus på det norske markedet med sin portefølje «utbyttefinans».

Han mener at norske banker skiller seg ut, og sier til Finansavisen at han har stor tro på bankaksjer.

– Konsensus er at europeiske banker ikke vil oppleve alvorlige solvensproblemer som under finanskrisen, men derimot ha så lav egenkapitalavkastning og anemisk vekst at utbytter til aksjonærene vil være begrenset i mange år, sier Brenne til avisen, som samtidig tror at dette er annerledes for norske banker.

– Her er lønnsomheten strukturelt høyere takket være sunnere statsfinanser og bankbalanser, samt høyere kjøpekraft hos husholdningene, sier han.

– Så langt har trendene i aksjemarkedet som var til stede før pandemien blitt forsterket. Aksjer som scorer høyt på kvalitetsstempler, som ikke-syklisk vekst og sunne balanser, har klart seg godt, og noen har til og med klatret til nye toppnoteringer. Verdiaksjer derimot, som har lav lønnsomhet og syklisk inntjening, er mye lavere enn før virusutbruddet, forteller forvalteren til Finansavisen.

Brenne mener bankaksjer faller innenfor denne kategorien, og trekker blant annet frem Sparebanken Vest og SR-bank.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også