FinansWatch

Telenor-bank har anmeldt ansatte for svindel

Telenors pakistanske bank gransker flere hundre ansatte etter å ha avdekket svindel på 40 millioner kroner via falske lånesøknader.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Telenors pakistanske bank har anmeldt flere ansatte for svindel til det lokale politiet for til sammen 40 millioner kroner, skriver DN.

Ifølge dokumenter som avisen har fått tilgang til skal det være snakk om to svindelsaker i ulike bankfilialer i Lahore, hvor de ansatte skal ha svindlet til seg penger via falske lånesøknader.

Svindelen skal ha foregått ved at de ansatte opprettet «spøkelsesklienter» ved å bruke identiteten til personer som ikke fantes, før de bankansatte skal ha godkjent lånene og overført pengene.

Telenor opplyser at ansatte som er involvert vil få skriftlige advarsler eller oppsigelser, avhengig av hvor alvorlige brudd det er på interne retningslinjer.

– Det er for tidlig å si hvor mange oppsigelser det dreier seg om totalt, men banken gransker flere hundre ansatte i forbindelse med denne saken. Det er ikke gitt at alle disse er involvert i svindelen, skriver Telenors kommunikasjonsdirektør GryRohde Nordhus i en epost til DN.

I fjor avdekket Telenor en svindelsak i samme bank, som sender det totale sindelbeløpet til 70 millioner kroner.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch