FinansWatch

Easybank og BRAbank fusjonerer

Forbrukslånsbankene Easybank og BRAbank slår seg sammen. Easybank blir overtakende virksomhet, men merkevaren BRAbank skal videreføres.

Oddbjørn Berentsen (t.v.), adm. dir. i Easybank og Hans Ljøen, adm. dir. i BRAbank. | Foto: BRAbank, Easybank

Ifølge fusjonsplanen er det imidlertid Easybank som er den overtagende banken. Konsernsjef Oddbjørn Berentsen og styreleder Svein Linbak i Easybank får de samme rollene i det nye selskapet. Styreleder i BRAbank, Viggo Leisner, blir vise styreleder i det sammenslåtte selskapet.

Fusjonen må godkjennes av myndighetene, men støtten fra aksjonærene er stor. 67,25 prosent av Easybank-aksjonærene har allerede sagt at de støtter forslaget. Det samme gjelder for 52,03 prosent av aksjonærene i BRAbank. Den formelle godkjenningen i selskapene vil foretatt på generalforsamlinger den 16, juni, opplyser selskapene i meldingen.

– Vi ser frem til å slå oss sammen med BRAbank og skape en sterk plattform for fortsatt vekst i det nordiske forbrukerfinansieringsmarkedet og styrke distribusjonen av våre SMB-produkter. Bankene har komplementære produkter, markedssegmenter og geografisk dekning, sier Easybank-sjef Oddbjørn Berentsen i børsmeldingen.

– Markedstrender og regulatoriske trender i Norge og Norden har økt behovet for størrelse og sterk kapitalisering. Dette er sannsynligvis den beste strategiske kombinasjonen mellom nisjebankaktørene, sier Lindbak og Leissner i en felles uttalelse.

Aksjonærene i Brabank vil motta 0,075 aksjer i Easybank for hver aksje i Brabank, som representerer 50 prosent av de totale utestående aksjene etter fusjonen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch