FinansWatch

Bankforsker mener en type banker kan få problemer ved langvarig krise

Lars Krull mener banker totalt sett er godt kapitaliserte, men at det finnes to typer banker. – Det har ikke noe med størrelsen på bankene å gjøre, men det har noe å gjøre med om banken har en kundemiks som det er verdt å bygge en fremtid på, sier han.

– Totalt sett er bankene godt kapitaliserte og mange har blitt overkapitalisert i form av å betale utbytte eller kjøpe tilbake aksjer, sier Lars Krull. | Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Hvis den økonomiske krisen i kjølvannet av koronapandemien blir dyp og langvarig, kan noen banker ende opp med å gå under. Det kommer frem i en analyse gjort av sentralbanken i Danmark, skriver FinansWatch Danmark.

– Totalt sett er bankene godt kapitaliserte og mange har blitt overkapitalisert i form av å betale utbytte eller kjøpe tilbake aksjer, sier Lars Krull, som er bankforsker ved Aalborg Universitetet.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Monner Crowd skifter navn til Monio

– Det var en lykkelig skilsmisse som begge parter så at var nødvendig med tanke på de ulike satsingsområdene crowdfunding og bankprodukter for gründer, sier administrerende direktør i Monio, Marius Dybdahl.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch