FinansWatch

Selskaper med høyere risiko har «tappet» 350 milliarder fra bankene

– Det er en blanding av god forsiktighet og desperate tiltak, sier analytiker.

Foto: AP

I løpet av de siste fire månedene har minst 104 selskaper, som har kredittrating lavere enn investeringskvalitet, tappet 32,3 milliarder euro fra lånefasilitetene til internasjonale banker. Det tilsvarer 350,3 milliarder kroner.

Det viser data fra 9Fin, som er en fintech dataleverandør som har gått gjennom dataene fra europeiske obligasjonsutstedere.

Ifølge Financial Times er det reelle tallet sannsynligvis langt større, som følge av at børsnoterte selskaper ikke er pålagt til å rapportere lånetrekkene med en gang, mens private selskaper ofte ikke er pålagt å kunngjøre dem i det hele tatt.

– Vi har sett en enestående rømming til likviditet, ingen har noen gang trodd på at hele markedet ville trekke sine kredittlinjer på en gang, sier Steven Hunter, administrerende direktør i 9Fin, ifølge avisen.

Hunter mener at det ikke bare bredden i antall selskaper i markedet som er slående, men også dybden og beløpene det er snakk om.

I tillegg er det mange selskaper som aldri før har benyttet seg av dette grepet tidligere.

– Det er en blanding av god forsiktighet og desperate tiltak - nærmere desperasjon for selskapene som betaler ut høyt utbytte, sier Aneesha Sherman, senioranalytiker i Bernstein.

Blant selskapene som har tappet bankene sine for midler finner vi blant annet de europeiske selskapene Matalan, Travelodge og Heathrow flyplass, som til sammen har tappet bankene sine for 32 milliarder euro for å holde seg flytende, og komme gjennom turbulensen som er forårsaket av koronapandemien.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch