FinansWatch

– Revidert nasjonalbudsjett kommer til å sprenges

Kjersti Haugland og Jan Ludvig Andreassen tror revidert nasjonalbudsjett er en løypemelding når det gjelder oljepengebruk - og tror flere milliarder må sprøytes inn i norsk økonomi.

– Milliardene går fort, og det er naturlig i dagens situasjon, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets til E24.

Tallene Finansdepartementet la frem tirsdag morgen viser en foreløpig oljepengebruk i år som tilsvarer hele 4,2 prosent av Oljefondets verdi, og dermed er pengebruken langt over det som normalt skal brukes.

– Nå har oljepengebruken økt med 0,3 prosentpoeng siden forrige oppdatering, og det er mange milliarder i seg selv, sier hun til E24.

Vil sprenges

Haugland sier at hun er ganske sikker på at oljepengebruken vil øke enda mer, og det er sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen enig i.

– Jeg tror faktisk at revidert nasjonalbudsjett kommer til å sprenges. Når alle tilleggspakker er delt ut, vil jeg gjette på en oljepengebruk på 450 milliarder kroner. For det er mer fornuftig å ta i for mye enn for lite, og i tillegg er det valg neste år. Skal du få i gang motoren på en bil med startkabler, så må man bruke kraft, sier Andreassen til E24.

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch