– Revidert nasjonalbudsjett kommer til å sprenges

Kjersti Haugland og Jan Ludvig Andreassen tror revidert nasjonalbudsjett er en løypemelding når det gjelder oljepengebruk - og tror flere milliarder må sprøytes inn i norsk økonomi.

– Milliardene går fort, og det er naturlig i dagens situasjon, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets til E24.

Tallene Finansdepartementet la frem tirsdag morgen viser en foreløpig oljepengebruk i år som tilsvarer hele 4,2 prosent av Oljefondets verdi, og dermed er pengebruken langt over det som normalt skal brukes.

– Nå har oljepengebruken økt med 0,3 prosentpoeng siden forrige oppdatering, og det er mange milliarder i seg selv, sier hun til E24.

Vil sprenges

Haugland sier at hun er ganske sikker på at oljepengebruken vil øke enda mer, og det er sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen enig i.

– Jeg tror faktisk at revidert nasjonalbudsjett kommer til å sprenges. Når alle tilleggspakker er delt ut, vil jeg gjette på en oljepengebruk på 450 milliarder kroner. For det er mer fornuftig å ta i for mye enn for lite, og i tillegg er det valg neste år. Skal du få i gang motoren på en bil med startkabler, så må man bruke kraft, sier Andreassen til E24.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også