Pareto Securities deler ut 1,1 milliard i bonus og utbytte

Meglerhuset har ikke ansettelsesstopp eller permitteringer, og i juni begynner også årets sommerpraktikanter.
Administrerende direktør i Pareto Securities, Christian Jomaas, på Pareto Securities Olje og Offshore konferansen på Holmenkollen Park Hotell | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Administrerende direktør i Pareto Securities, Christian Jomaas, på Pareto Securities Olje og Offshore konferansen på Holmenkollen Park Hotell | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Det privateide finans- og meglerhuset har holdt et høyt aktivitetsnivå før koronapandemien. I disse dager utbetales det 1,1 milliard i bonus og utbytte. Andre meglerhus, blant annet Sparebank 1 Markets og Astrup Fearnley, har allerede varslet lønnskutt og frys av nyansettelser, skriver Dagens Næringsliv. Pareto derimot har hverken sagt opp eller permittert noen ansatte.


– Vi har ikke sagt opp eller permittert noen. Vi er en ganske stor bedrift, og det er mange som begynner og slutter hele tiden. Vi tilpasser oss til markedsaktiviteten, men gjør ingen store endringer, sier Christian Jomaas til Dagens Næriingsliv.

Pareto skal også ansette sommerpraktikanter fra og med juni.

Markedet er fortsatt krevende

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned cirka 20 prosent fra toppen i februar i år.

Jomaas sier Pareto de siste ukene har hentet inn cirka fire milliarder kroner i frisk egenkapital og obligasjonslån til bedrifter, særlig innen bransjer som fornybar energi, it, telekom og sjømat.

– Det brede markedet for å finne kapital er fortsatt krevende. Og vi har ennå ikke sett de realøkonomiske konsekvensene. De er betydelige. Tradisjonelt er bankene en viktig kilde til finansiering, og nå må de i større grad bruke tiden på å sikre egen utlånsportefølje. Da tror jeg mange trenger alternativ finansiering. Det er vår oppgave nå å finne alternativene, og det klarer vi, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også