Svake tall fra SEB

Den svenske storbanken Svenska Enskilda Banken (SEB) fikk et resultat før skatt på 2950 millioner kroner for første kvartal. Det var langt under forventningene.
Johan Torgeby, konsernsjef i SEB | Foto: Janerik Henriksson /TT/NTB Scanpix
Johan Torgeby, konsernsjef i SEB | Foto: Janerik Henriksson /TT/NTB Scanpix

Analytikerne hadde i snitt ventet seg et resultat på 4259 millioner kroner, ifølge en sammenstilling av 19 analytikers estimat gjort av Infront Data, skriver Dagens Industri. 

Kvartalsresultatet var nesten en halvering sammenlignet med første kvartal i 2019, som endte på 5864 millioner kroner og enda mer sammenlignet med kvartalet før, som endte på 7063 millioner kroner. 

Bankens forventede kredittap økte med 50 prosent fra fjerde kvartal 2019 til 1494 millioner kroner, men var likevel langt lavere enn ventet. Analytikernes estimat lå på 1903 millioner. 

Det som virkelig påvirket kvartalet for SEB var imidlertid nettoresultatet av finansielle transaksjoner. Det gikk ned med 3626 millioner kroner fra fjerde kvartal 2019 og endte på minus 804 millioner kroner. Analytikernes prognose var på 1326 millioner kroner. I første kvartal 2019 var resultatet på 2118 millioner. 

«I begge sammenligningsperiodene var markedene usedvanlig gunstige. Men etter covid-19-utbruddet fikk både renter og aksjeverdier en utvikling som hadde en betydende ugunstig innvirkning på SEB», skriver banken i rapporten. 

Bankens samlede inntekter endte på 10.089 millioner, prognosen var på 11.902 millioner. Samlede kostnader endte på 5646 millioner, som faktisk var noe under forventningen på 5740 millioner. 

Tross relativt svake tall gikk det å spore litt optimisme i rapporten. 

«Selv om de overgripende økonomiske effektene av en pandemi er negative, har vi identifisert nye forretningsmuligheter som har oppstått basert på nye behov og endret adferd som covid-19 har ført med seg. Vi skal bruke de kommende månedene på å evalurere lærdommene og planlegge hvordan vi skal gjøre dette til en del av vår forretningsplan fremover», skriver SEB-sjefen Johan Torgeby rapporten. 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også