FinansWatch

Selskap i stor hvitvaskingsak delte kontor med Danske Bank i Moskva

En dansk-russisk kvinne avviser i retten at hun hadde noe som helst kjentskap om hvitvaskingen av 29 milliarder danske kroner gjennom danske selskaper.

Danske Banks kontorer i København. | Foto: Jens Dresling

En litauisk kvinne tilsto i sommer å ha hvitvasket 29 milliarder danske kroner gjennom en rekke selskaper i København. En dansk-russisk kvinne som samarbeidet med kvinnen fra Litauen, og ble opplært av henne, avviser all snakk om ulovligheter, skriver danske Ritzau.

I retten i København onsdag forklarte den dansk-russiske kvinnen seg.

– Jeg visste ikke om, eller så noe, som kunne bety at det var snakk om hvitvasking. Jeg hadde ikke adgang til selskapets konto, og jeg fikk ikke informasjon fra revisorene om at det skulle foregå noe som lignet på hvitvasking, sa kvinnen.

Hun sitter i dag varetektsfengslet etter å ha blitt utlevert fra Storbritannia til Danmark. Tiltalen i Danmark dreier seg om at kvinnen skal ha, i løpet av syv år i to forskjellige selskaper, administrert og utnevnt direktører i nesten 40 kommandittselskaper, som lot de enorme summene rulle gjennom kontoer i Danske Bank.

Kundene som opprettet selskapene var i hovedtrekk russiske. Og en kvinne hun har arbeidet tett med, har altså erkjent hvitvaskingen.

Hvitvaskingssaken har forbindelse med Danske Bank sin sak og deres hvitvasking gjennom filialene i Estland. Her hadde selskapene det er snakk om kontoer, i tillegg til at administrasjonsselskapet Cph Consulting, som kvinnen var sjef for, inngikk en samarbeidsavtale med Danske Banks estiske filial om å drive et representasjonskontor i Moskva, sammen med to andre medarbeidere.

Kvinnen avviser videre at Danske Bank betalte Cph Consulting for å inndrive kundene som har drevet hvitvasking gjennom bankens filial.

Rettsaken, der også en litauisk mann er tiltalt, begynte 20 september. Dommen er ventet en gang til neste år.

Dag seks i saken mot Borgen: – Vi har en CEO som trumfer igjennom meningen sin over hodet på andre

Tidligere Danske Bank-sjef i retten: Det var ikke grunnlag for å nevne Estland på det tidspunktet

Borgen usikker på hvem som betaler advokatene: – Jeg vil tro det er Danske Bank

Borgens vitnesbyrd: Vurderte å selge Baltikum

Thomas Borgen har gitt bort mye av formuen

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch