FinansWatch

Thomas Borgen har gitt bort mye av formuen

Den tidligere konsernsjefen som er saksøkt for milliardbeløp har gitt bort store deler av sin norske formue.

Arkivbilde. Thomas Borgen har ikke en formue som står i stil med inntektene han hadde som konsernsjef i Danske Bank. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Erstatningssaken mot Thomas Borgen, tidligere konsernsjef i Danske Bank, pågår for tiden i Lyngby utenfor København. Det knytter seg stor spenning til om nordmannen vil bli holdt personlig ansvarlig for erstatningsbeløpet på 3,5 milliarder kroner eller ikke.

Det er blant annet uklart om det eksisterer en forsikring som kan dekke hele eller deler av tapet eller om banken vil dekke erstatningen dersom Borgen blir dømt til å betale.

Ifølge undersøkelser DN har gjort har ikke Thomas Borgen mye igjen av formue i Norge. Borgen tjente 106 millioner danske kroner, nærmere 150 millioner norske kroner med dagens verdi, i sin tid som konsernsjef i banken.

Ifølge offentlige registre har Borgen en formue i norske registre på 600.000 kroner. Søk i offentlige registre viser at nordmannen siden avgangen i Danske Bank har gitt bort eiendommer for flere titalls millioner til sine barn og tidligere ektefelle.

Borgen har ikke ønsket å kommentere sin private økonomi til DN.

Uvisst om Borgen har ansvarsforsikring

Borgen-saken: Oljefondet krever like mye som de andre partene tilsammen

Erstatningskrav mot tidligere banksjef kan bli sendt til banken

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch