Klarnas verdi ned nesten 400 milliarder kroner på ett år

Etter en finansieringsrunde der Klarna henter 800 millioner dollar, oppgir selskapet at verdien på Klarna har falt betraktelig det siste året.
Administrerende direktør Sebastian Siemiatkowski. | Foto: Klarna
Administrerende direktør Sebastian Siemiatkowski. | Foto: Klarna

I en melding på Klarnas egne hjemmesider skriver selskapet at det er godt fornøyd med å hente inn 800 millioner dollar i et tøft marked.

Det tar verdien på Klarna til 6,7 milliarder dollar, ned fra 45,6 milliarder dollar i juni 2021, skriver E24s «aksjelive».

Klarna peker på det tøffe markedet, der lignende fintechselskaper har tapt verdi på 80 til 90 prosent, og at Klarna også har gjort det.

Derfor mener Klarna at det viser styrke å hente inn såpass med kapital i det markedet man nå befinner seg i.

– Det er et testament til styrken på Klarnas virksomhet at under det største droppet i finansmarkedene på over 50 år, så har investorer sett vår sterke posisjon og progresjon i å revolusjonere betalingsindustrien. Nå mer enn noen gang trenger virksomheter en sterk kundebase, et overlegent produkt og en bærekraftig modell, sier administrerende direktør Sebastian Siemiatkowski i Klarna.

Selskapet skriver videre at finansieringsrunden på 800 millioner dollar har tiltrukket seg sterk støtte fra både eksisterende og nye investorer, og finansieringen skal i hovedsak brukes på ekspansjon i USA.

Klarna vil ikke svare om nedbemanning

Klarna åpner for at kunder kan legge til medlemskort i appen deres

Politiet om korrupsjonssaken i DNB: – Fire års etterforskning er alt for lang tid

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også