FinansWatch

Manpowergroup: Rekordhøye ansettelsesplaner i finansbransjen

Bemanningsselskapet har aldri før sett så høy temperatur i arbeidsmarkedet i finansbransjen.

Konserndirektør for Strategic Accounts Frode Halvorsen i ManpowerGroup. | Foto: ManpowerGroup

Bemanningsselskapet Manpowergroup skriver i sitt arbeidsmarkedsbarometer at det forventes å ansette rekordmange i finansbransjen i tredje kvartal.

– Dette er det tredje kvartalet på rad med skyhøye forventninger for bank, finans og forsikring. Vi har aldri hatt så høy aktivitet og pågang fra kunder om å finne folk til denne næringen, sier Frode Halvorsen i ManpowerGroup.

Barometeret måler forventningene til bemanningen i det kommende kvartalet, og har aldri målt høyere temperatur i finansbransjen. 52 prosent av arbeidsgivere forventer å øke bemanningen i tredje kvartal, men bare ni prosent forventer å redusere arbeidsstyrken.

Ifølge undersøkelsen er bank og finans den bransjen som har høyest bemanningsutsikter for tredje kvartal, som også er det sterkeste kvartalet siden undersøkelsen startet i 2003.

– Det er flere faktorer som gjør at finansbransjen bemanner opp. Særlig ser vi to drivere for veksten. Den første er at bankene øker bemanningen for å etterleve strengere myndighetskrav for eksempel knyttet til økt kundekontroll (KYC). Den andre er at bankene aktivt bygger opp teknologikompetanse. Man kan si at bankene fortsatt er i en transformasjonsfase, hvor de har gått fra å være rene finansinstitusjoner til å bli mer teknologirettet, sier Halvorsen.

Manpowergroup peker på digitalisering og problemer med å finne spesialister for bransjen, som kan by på økt press i arbeidsmarkedet fremover.

DNB: – Jobber alt vi kan for å nå fristen

Signerte foreningsavtale for tredje gang: – Det var litt ekstra spennende i denne runden

Ønsker gjeninnføring av Vannskadekontoret

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch