FinansWatch

Kunde fikk forsikret sunket båt

En mann i Alta kommune forklarer seg i retten i en sak mot If Forsikring, der mannen tegnet forsikring på 350.000 kroner etter at båten var sunket.

If Skadeforsikring er i Vestre Finnmark tingrett. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Det er iFinnmark som omtaler saken, der en mann i slutten av 50-årene har blitt tiltalt for to tilfeller av grovt forsikringsbedrageri.

Ifølge tiltalen har mannen ringt til If Skadeforsikring og bestilt kaskoforsikring på en båt, den 26. november 2019. Mannen fikk forsikret båten til en verdi på 350.000 kroner, tilsvarende båtens verdi uten skader eller feil.

Den 19, januar 2020 ringte mannen til If og meldte at båten hadde sunket. Som medførte at mannen fikk utbetalt 340.000 kroner.

Tiktok

I retten ble det derimot vist en video fra nettstedet Tiktok, som ble lagt ut 25. november 2019. Videoen viste båten til mannen under vann. Mannen forklarer saken med at han hentet båten opp fra havet, fikset den, så tegnet forsikringen. Før båten altså sank igjen.

En ansatt i If forklarte i retten at om dette var tilfelle, og mannen hadde fortalt at båten hadde sunket på et tidligere tidspunkt, men var hentet opp igjen, så ville ikke mannen ha fått forsikret båten sin.

Mannen erkjenner ingen straffskyld, men ser at han kunne ha opplyst om at båten hadde vært sunket tidligere.

KLP med storsatsing på bærekraft: – Befinner oss i en brytningstid

Ny rapport – én krone investert i skredsikring kan spare samfunnet for over seks kroner

Tryg blir med i menneskerettsforum: – Fint netteverk å ha når åpenhetsloven trer i kraft

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch