FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Danske Bank i Trondheim. | Foto: Magnus Eidem

I 2019 ble det norske datterselskapet til Edison International, et italiensk energiselskap, utsatt for bedrageri. Daglig leder i selskapet mottok en telefon fra en person som utga seg for å være konsernets toppsjef, med forespørsel om å overføre 130 millioner norske kroner fra selskapets konto.

Edison International mener at Danske Bank må holdes ansvarlig for tapet, blant annet fordi Danske Bank hadde satt energiselskapet på en «exception list». En unntaksliste som gjorde at bankens automatiske svindelkontroll ikke fanget opp kundes transaksjoner.

Retten konkluderte i februar med at Danske Bank var erstatningsansvarlige på grunn av uaktsomhet, men reduserte erstatningsbeløpet til 31,4 millioner kroner.

Advokatfirmaet Hjort skriver på sine sider fredag ettermiddag at Danske Bank anket saken, og oppgir til FinansWatch at banken leverte anken den 13. mars.

Eldre mann tiltalt for hvitvasking med muldyrkonto og kryptovaluta

Steinar Nielsen går tilbake til Danske Bank og får ansvaret for personmarkedet

Skoglund blir ny leder for bedriftsmarkedet til Danske Bank Norge: – Jeg mener at man må være ute hos kunder for å være en relevant leder

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch