Jobbskapertallet: Privat sysselsetting vokser

– Det er gledelig å se at sysselsettingen øker markert, og at økonomien viser sterke veksttendenser på vei ut av korona-pandemien, sier administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer.
Administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer. | Foto: Kilian Munch/Finans Norge
Administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer. | Foto: Kilian Munch/Finans Norge

Jobbskapertallet er ment å måle hvordan Norge ligger an over tid for å nå målet om å skape én million nye jobber innen 2050. Ifølge Finans Norge, som utgir tallene hvert kvartal, vokser privat sysselsetting nå raskere enn offentlig. Dette for andre kvartal på rad siden før pandemien.

Det er en oppgang på hele 88.900 sysselsatte det siste året per fjerde kvartal 2021. Det er jobbvekst i alle regioner og i alle næringer.

Andelen sysselsatte i arbeidsfør alder er 69 prosent. Det er det høyeste tallet siden 2016. Jobbskapingen flytter flere innenfor arbeidsstyrken.

– Dette er svært viktig for norsk økonomi. Vår viktigste ressurs er vår arbeidskraft. At andelen sysselsatte stiger markert, er svært gledelig, administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer.

Tietoevry skal redusere med opptil 190 stillinger i Norge

DNB: Sanksjonene preger i liten grad vestlig økonomi

Stian Arnesen om oppturer og nedturer i Danske Bank: – Når det blåser som verst er det viktig at man har bygget opp tillit 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også