FinansWatch

Frp vil stille nye Stoltenberg-spørsmål

Frp vil stille nye spørsmål fra Stortingets kontrollkomité om ansettelsen av Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef. Også SV mener det fortsatt er uklarheter.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen behandler ansettelsen av Jens Stoltenberg i et møte tirsdag. Komitéleder Peter Frølich fra Høyre presenterte til sammen 21 spørsmål som finansministeren og Statsministeren må svare på. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Til VG sier Carl I. Hagen (Frp) at det er tre hovedtemaer han er interessert i.

– Jeg er interessert i å vite litt mer om omstendighetene rundt hvordan søknadsteksten ble utarbeidet, når Jens Stoltenberg ble nevnt i det offentlige rom slik at man så at han var en aktuell kandidat og hvem den tredje som ble bedt om å søke, var.

SV-leder Audun Lysbakken mener også det fortsatt er ting som er uklart etter å ha lest svarene som finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ga til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité tirsdag. Spesielt peker han på spørsmålet om når Stoltenbergs navn først ble nevnt og hvem som tok det opp.

Tirsdag ble det kjent at finansdepartementet spurte en tredje person om å søke, i tillegg til visesentralbanksjef Ida Wolden Bache og Nato-sjef Jens Stoltenberg. Det er ikke kjent hvem denne tredje personen er.

Kontrollkomiteens leder Peter Frølich (H) har innkalt til ekstraordinært møte i kontrollkomiteen på fredag.

– Vi er ikke kommet så langt at vi har formulert konkrete spørsmål, men har pekt oss ut noen spor vi ønsker å gå videre med. Fra Høyres side ønsker vi å stille flere spørsmål, sier han til Dagens Næringsliv.

Han utelukker ikke at det kan bli høring om saken.

– Høring har den store fordelen at du kan invitere en del eksterne og få belyst saken fra andre enn statsrådene. Det er ikke utelukket at det kan skje, sier han, sier han til DN.

Ekstraordinært møte i kontrollkomiteen etter Vedum og Støres svar

Stortinget krever svar om Stoltenberg-ansettelsen

Hun ble ikke sentralbanksjef – men får likevel prøve seg i jobben


Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch