FinansWatch

Fortsatt reduksjon i forbruksgjelden

Nordmenns usikrede gjeld, som består av forbrukslån og gjeld til kredittkortselskaper, er nå på 146,6 milliarder kroner – 1,3 prosent mindre enn sist måned.

Foto: NTB

Det viser tall fra Norsk Gjeldsinformasjon per 1. februar.

I januar var den totale forbruksgjelden 148,5 milliarder. Dermed er det fortsatt en nedadgående trend, med en reduksjon på 1,3 prosent siste måned.

– Reduksjonen i forbruksgjelden kan være en kombinasjon av store utgifter til strøm, økte lånerenter, og at januar har vært preget av nedstengning av samfunnet. I tillegg spås det ytterligere renteøkninger fremover, noe som også kan ha lagt en demper på forbruket, sier Gry Nergård, forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge.

Tirsdag er det ventet betydelige lettelser i koronarestriksjonene, noe som betyr at vi går tilbake til en stadig mer normalisering av samfunnet med økt aktivitet – som også medfører økning i forbruket.

– Vi tror likevel ikke at det blir en nevneverdig økning. Mange har oppsparte midler som de sannsynligvis vil bruke. Dessuten er det lagt inn flere restriksjoner i muligheten til å ta opp usikret gjeld, og det vil naturlig nok regulere bruken, sier Nergård.

Nordmenns forbruksgjeld gikk ned i 2021

Instabank: – Innskudd er den viktigste kilden for å finansiere bankens utlån

Experian: Vekst i kreditthandel under Black Friday 

 

Mer fra FinansWatch

Pensjonssparing: Flere skrur på «Is i magen»

Med funksjonen «Is i magen» i Kron-appen kan kundene følge med på hvordan nyhetsbildet påvirker investeringene deres. – Dette for å hjelpe kunden å nettopp ha is i magen opp mot opprinnelig spareplan, sier Emma Tryti i Kron.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch