FinansWatch

Dømt for forsikringssvindel – avslørt av Google

Vestre Finnmark tingrett har dømt en mann for å ha tent på boligen sin i et forsøk på forsikringssvindel.

Foto: domstol.no

Forsikringssummen var på drøyt 1,6 millioner, skriver iFinnmark.

Mannen, bosatt i Vest-Finnmark, sto tiltalt for grovt forsikringsbedrageri. I slutten av oktober 2021 ble han dømt av Vestre Finnmark tingrett etter to tiltalepunkter.

Han var tiltalt for å ha påsatt brannen med hensikten om å få utbetalt en forsikringssum på 1.622.880 kroner. Det ble også tatt ut en tilleggstiltale for å ha forsøkt svindlet til seg et erstatningskrav på 23.500 kroner etter en vannskade i boligen.

Han hevdet han ikke hadde vært hjemme den kvelden.

For å avgjøre hvorvidt tiltalte befant seg ved åstedet i det aktuelle tidsrommet, ble det hentet trafikkdata fra nærliggende basestasjoner og informasjon fra Google Takeout, skriver iFinnmark.

Ifølge avisen la et ekspertvitne la fram funn som viste at Google sine tjenester med 99 prosent sikkerhet viste at tiltalte oppholdt seg på stedet i det aktuelle tidsrommet da brannen brøt ut. Denne informasjonen samstemte med innslaget fra basestasjonen.

Nøyaktigheten til data innhentet fra Google ble bestridt av en privat antatt sakkyndig, men retten fant likevel at tiltaltes mobiltelefon med 99 prosent sikkerhet befant seg i området da brannen oppsto, skriver iFinnmark.

Mann dømt til fengsel for forsikringssvindel

Svindelforsøk mot russiske kunder i norsk bank 

Bank advarer mot aggressive svindelforsøk i jule-innspurten 

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch