Ny forskrift om forsikringsformidling ute på høring

Finansdepartementet sender Finanstilsynets forslag om ny forskrift om forsikringsformidling og endringer i finansforetaksforskriften, på høring.
Lovforslaget fra Finansdepartementet bygger i all hovedsak på et tidligere høringsnotat fra Finanstilsynet. | Foto: Lise Åserud / NTB
Lovforslaget fra Finansdepartementet bygger i all hovedsak på et tidligere høringsnotat fra Finanstilsynet. | Foto: Lise Åserud / NTB

I september la Finansdepartementet frem et lovforslag for Stortinget som gjennomfører deler av forsikringsdistribusjonsdirektivet i norsk rett.

Denne saken behandles nå av finanskomiteen.

Dette lovforslaget fra Finansdepartementet bygger i all hovedsak på Finanstilsynetsn høringsnotat 23. juni 2017 om gjennomføring av forsikringsdistribusjonsdirektivet i norsk rett, som også inneholdt utkast til utfyllende forskrifter, og høringsnotatet var på høring i 2018.

Finanstilsynet har med utgangspunkt i høringsnotatet og det endelige lovforslaget, utarbeidet forslag til utfyllende forskrifter som kan fastsettes - dersom Stortinget treffer vedtak i samsvar med Finansdepartementets forslag.

Tilsynet foreslår blant annet en ny forskrift om forsikringsformidling som erstatter den gjeldende forskriften ( 9. desember 2005 nr. 1421) om forsikringsformidling.

I tillegg foreslår tilsynet nye forskriftsbestemmelser til finansforetaksloven.

«Enkelte av forskriftsbestemmelsene er en videreføring av gjeldende rett eller i hovedsak i samsvar med Finanstilsynets forslag til lov eller forskrifter i høringsnotatet fra 23. juni 2017»,  heter det fra Finansdepartementet.

Venstre advarer mot sendrektig prosess rundt EU-taksonomien

Kraft Finans får kritikk av Finanstilsynet

Finanstilsynet mener det er bankenes ansvar å finne løsninger på kontanttjenestetilbudet 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også