Forsikringsselskaper: Reiseforsikringen gjelder igjen

UDs globale reiseråd oppheves. Nå melder forsikringsselskapene at reiseforsikringene skal gjelde som normalt igjen.
De globale reiserådene fra UD oppheves fra 1.oktober. | Foto: Colourbox
De globale reiserådene fra UD oppheves fra 1.oktober. | Foto: Colourbox

Under pandemien har reiseforsikringer generelt ikke vært gyldige i land som var omfattet av UDs globale reiseråd. Fredag ble disse opphevet.

– Etter 18 måneder med restriksjoner forbundet med koronapandemien er vi glade for at vi nå nærmer oss normale tilstander igjen. Vår reiseforsikring vil fra 1. oktober gjelde som normalt ved reiser innen Norge og til utlandet, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i en pressemelding.

– Dette betyr at reiseforsikringen fra 1. oktober også vil gjelde utenfor Europa, med unntak av enkelte land. Vær også klar over at noen land ikke har åpnet for fri innreise, så undersøk det før du bestiller reise, uttaler skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind.  

– Endelig kan reiselystne nordmenn igjen skape nye ferieminner i utlandet, med gyldig reiseforsikring i ryggen, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, en del av If. De gir gyldig reiseforsikring til alle land som ikke omfattes av reiseråd, men er samtidig tydelige på forholdsreglene de reisende bør ta, sier han i en pressmelding.

Fra lørdag 25.september klokken16 fjernes nær alle nasjonale smitteverntiltak i Norge, meldte statsminister Erna Solberg fredag.

Spareskillingsbanken er spent på om pandemien har forandret kundeadferden

Skadehopp i 2020 kostet forsikringsselskapene 8,7 milliarder kroner

Deloitte: Sparebankene tar markedsandeler i utlånsmarkedet – men øker samtidig driftskostnadene 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også