Laveste antall konkurser på ti år

De siste konkurstallene før valget viser at antallet rene konkurser har sunket med 19,1 prosent så langt i år. Det laveste Dun & Bradstreet har registrert på ti år.
Foto: Dun & Bradstreet
Foto: Dun & Bradstreet

I august gikk antallet rene konkurser ned med 14,8 prosent målt mot samme måned i 2020, opplyser Dun & Bradstreet (tidligere Bisnote) i en pressemelding. Hittil i år har rene konkurser sunket med 19,1 prosent, noe kredittøkonom Per Einar Ruud i Dun & Bradstreet, forteller er de laveste tallene de har registrert for rene konkurser på ti år, både for august måned og for årets første åtte måneder.

Det har derimot vært en enorm økning innen tvangsavvikling. Antall bedrifter som har blitt tvangsavviklet av myndighetene har hatt en økning i august sammenlignet med samme måned i fjor. 298 bedrifter har blitt tvangsoppløst, en økning på hele 423 prosent, skriver selskapet i meldingen.

– Det har nok hopet seg opp med behandlingen av tvangsavviklinger fra myndighetene gjennom pandemien, slik at det gjøres et stort røsk nå. Imidlertid viser utviklingen gjennom året at antallet bedrifter som går over ende er på et historisk lavt nivå, forklarer Ruud.

Han sier videre at analyser gjort i Dun & Bradstreet viser at støtten fra myndighetene ofte har gått til de mest levedyktige bedriftene. Men han regner med at konkursene vil øke utover høsten og vinteren, når utsatte skatter og avgifter forfaller til betaling.

Alle fylker opplever nedgang i konkursene hittil i år, og Nord-Norge har den beste utviklingen, mens Nordland har størst nedgang med 31,8 prosent. Troms og Finnmark følger, med Oslo på en tredjeplass.

Dårligst ut kommer Trøndelag med en nedgang på kun 2,6 prosent.

Partner i Fair Group: – Kan ligge noen tapsbomber godt skjult

Hedgefond som satset på Gamestop-tap blir stengt

Prat mellom ansatte i DNB og Sbanken kan utløse millionbot 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også