FinansWatch

Historisk stor krisepakke for verdensøkonomien

Det internasjonale pengefondet har godkjent en krisepakke for å hjelpe verdensøkonomien gjennom pandemien.

IMF deler ut historisk krisepakke. | Foto: Yuri Gripas/Reuters/Ritzau Scanpix

Til tross for at samfunnet har begynt å åpne igjen ser man at koronasmitten øker rundt om i verden. Det internasjonale pengefondet (IMF) har derfor besluttet å godkjenne en krisepakke som skal gå ut til medlemslandene, skriver Dagens Næringsliv.

Krisepakken er på 650 millioner dollar i spesielle trekkrettigheter (SDR). Det er en valuta som kan benyttes som et lovlig betalingsmiddel mellom medlemslandene.

Fordelingen vil skje på bakgrunn av størrelse på økonomien og alle 190 meldlemsland vil få tildelt valuta. De rike landene blir oppfordret til å gi sin del til fattigere land.

– Dette er en historisk beslutning og den største tildelingen i IMFs historie. Det er en vitamininnsprøyting for verdensøkonomien i en periode hvor den står i en enestående krise, sa IMFs konsernsjef Kristalina Georgieva på mandag, skriver DN.

Det er første gang IMF deler ut krisepakke siden finanskrisen i 2009. Da ble det utstedt trekkrettigheter verdt 250 millioner dollar. Tildelingen vil skje 23. august.

IMF: Risiko og kostnader ved kryptovaluta utkonkurrerer mulige fordeler

USAs sentralbank viderefører krisetiltak

IMF ser ingen slutt på koronapandemien før 2022 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch