FinansWatch

Codan Forsikring møter Stordalen i retten denne uken

Rettsaken mellom Codan Forsikring og Strawberry-konsernet til Petter Stordalen starter mandag denne uken.

Foto: Mathias Svold/ERH

Codan Forsikring og Strawberry-tilknyttede Norefjell Ski & Spa møtes i Oslo tingrett denne uken. Etter at hotellet måtte stenge helt ned i mars i fjor, krever de nå få dekket tap av forsikringsselskapet. Men Codan hevder på sin side at epidemiforsikringen ikke dekker utbrudd av denne art.

Spørsmålet er om et hotell som har forsikring mot økonomiske tap som følge av et epidemisk utbrudd, skal få dekket tapene det ble påført da koronautbruddet i fjor vår førte til full nedstenging og massiv kundesvikt.

Ifølge E24 kan rettsaken utløse samlede erstatningskrav på flere hundre millioner kroner, hvis Oslo tingrett er enig i at epidemiforsikringen omfatter økonomiske tap som konsekvens av den pågående koronapandemien.

Hotellet krever 3 millioner kroner i erstatning, selv om de faktiske tapene er langt høyere. Advokat Jan B. Jansen, som representerer Strawberry mener begrepet «epidemisk utbrudd» i avtaleteksten skal forstås «i tråd med vanlig språkbruk». Eventuell tvil om forståelse må uansett gå utover forsikringsselskapet, fordi det «kan avgrense den risikoen de påtar seg gjennom formuleringen av forsikringsvilkårene og dekningen», opplyser advokat Jan B. Jansen i BAHR til E24.

Rettssak om pandemiforsikring: Codan og Petter Stordalens tvist står om flere hundre millioner

Opedal om Codans ansatte: – Vi kan ikke utelukke at noen roller vil måtte flytte geografi

Codan Norge: – Resultatet av avstemningen var som forventet 

Tryg risikerer fortsatt å måtte tilbakebetale en halv årsomsetning til kundene 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch