FinansWatch

Kredd har utviklet en ny refinansieringsplattform

– Vi har utviklet en teknologi som vi skal bruke både for crowdfunding og i samarbeid med et utvalg av banker. Vi har automatisert veldig mye av de manuelle prosessene som ligger i en lånesøknad i dag, forteller Kredd-sjef Andreas Talseth til Shifter.

Andreas Talseth (t.v.) og Knut Ugland i Kredd. | Foto: Espen Solli

Kredd har utviklet en ny plattform og teknologi som blir omtalt av fintech-virksomheten som en«refinansieringsmaskin», skriver Shifter. Målet er at det skal bli enklere å refinansiere lån.

– Vi har utviklet en teknologi som vi skal bruke både for crowdfunding og i samarbeid med et utvalg av banker. Vi har automatisert veldig mye av de manuelle prosessene som ligger i en lånesøknad i dag, forteller Kredd-sjef Andreas Talseth.

I stedet for å spørre om inntekt, boliglån og gjeld, henter Kredd data fra kilder som kartverket, løsøreregisteret, SBL, og gjeldsregisteret.

– Vi har snudd prosessen på hodet og kobler oss opp mot ulike datakilder og kartlegger all informasjon om kundens økonomi, sier han.

Kunden må  kontrollere at de innhentede tallene er korrekte, og plotte inn e-post adressen.

– I vår, la oss kalle det «refinansieringsmaskin», får kunden et tilbud fra oss, der vi gjør det enkelt å bruke lånetilbudet slik du ønsker, ved kun et tastetrykk, enten det er å refinansiere de dyreste lånene eller spare mest penger. Man kan også selv velge hvilket lån som skal refinansieres. Så fort valget er gjort, tar vi oss av resten.

Huddlestocks plattform lansert – nå kan kundene ta den i bruk 

Eedenbull signerer avtale med australsk storbank 

Kredittindikatoren for november viser økt innenlands lånegjeld 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch