Gründer og reder Stig Remøy: – Sparebankene spiller en stadig viktigere rolle for næringslivet langs havet

– Dei store forretningsbankane har redusert nærværet i Kyst-Norge, og sparebankane spelar difor ei stadig viktigare rolle sier Stig Remøy, som er gründer og reder, i et innlegg i Teknisk Ukeblad.
Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB

Utsagnene kommer i forbindelse med at de to statlige kredittinstitusjonene GIEK og Eksportkreditt slås sammen til enhet i juli.

– Skal Norge oppfylle sine ambisjonar som eksportnasjon, må verkemiddelapparatet vere til stade langs kysten der norske verdiar vert skapt, mener Remøy.

Han viser til en konsulentrapport fra Deloitte, som hevder at det er viktig at et nytt GIEK/Eksportkreditt er nær de store forretningsbankane, og nevner særskilt DNB.

– Vi som held hjula i gang langs kysten veit realitetane: Dei store forretningsbankane har redusert nærværet i Kyst-Norge, og sparebankane spelar difor ei stadig viktigare rolle for næringslivet attmed havet. Sparebankane har betre oversikt, kunnskap og kompetanse over næringslivet, og betre grunnlag for å ta gode avgjersler.

Remøy er redd for at en lokalisering kun i Oslo vil føre til en forsterket sentralisering, fordi virkemiddelapparatet ut fra plassering og vane favoriserer de største virksomhetene. Han mener derfor at for bankene vil nærkontakt og kort vei til virkemiddelapparatet øke evenen til å støtte de framtidsrettede bedriftene som holder lokalsamfunnene i gang.

– Dersom ein styrkar kapitaltilgangen, styrkar ein samstundes den busetnaden og dei lokalsamfunna alle politikarar seier er naudsynte for at AS Norge skal klare seg i framtida.

Sparebanken Vest: – Vi har hatt suksess med å bygge et sterkt IT-miljø under eget tak

Grete Ellingsens styreverv i Nordnorsk kunstmuseum ble møtt med varsler – det skremmer ikke Sparebank 1 Nord-Norge

Goldman Sachs fikk drømmeslutt på mareritt-året 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også