FinansWatch

Det finske tollvesenet skal selge beslaglagt kryptovaluta for en halv milliard kroner

Det finske tollvesenet ser ingen annen mulighet enn å selge bitcoinbeholdningen som de beslagla i en narkorazzia tilbake i 2016.

I løpet av de nærmeste månedene legger det finske tollvesenet ut bitcoinbeholdningen sin for salg. | Foto: NICOLAS TUCAT/AFP / AFP

Det finske tollvesenet har ventet og vurdert hva de skulle gjøre med bitcoinbeholdningen. I dag er beholdningen verdt rundt 67 millioner dollar, tilsvarende 565 millioner norske kroner, og teller 1981 bitcoins. Det skriver Dagens Næringsliv.

– Vi hadde valget mellom å levere dem til et annet regjeringsetat, andre grupper eller å destruere dem. Vi konkluderte med at alternativer annet enn salg, ikke er realistisk, sier tollvesenets finansdirektør Pekka Pylkkänen til den finske statskanalen Yle, i følge Dagens Næringsliv.

I 2018 vurderte finnene om de skulle legge beholdningen ut for salg gjennom en auksjon, men var redd for at kriminelle skulle komme på banen igjen. Kanskje det var lurt å vente, for i løpet av det siset året har bitcoin-kursen steget med over 300 prosent.

Pylkkänen forteller at de vil selge kryptovalutaen selv eller gjennom et mellomledd i løpet av de neste månedene.

De norske kryptobørsene henter inn fersk kapital 

Visa dropper milliard-oppkjøp etter innblanding fra justisdepartementet 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch