FinansWatch

Sjeføkonom i Danske Bank spår renteøkning om ni måneder

Frank Jullum spår tidligere renteøkning etter positive vaksinenyheter. – Vi tror normaliseringen kan skje i løpet av første halvår, sier han til Dagens Næringsliv.

Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank.

Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank spår renteøkning allerede i september. Danske Bank venter én renteøkning i september i år, to renteøkninger i 2022 og to renteøkninger i 2023.

– Vi tror normaliseringen kan skje i løpet av første halvår, sier han til Dagens Næringsliv.

I september i fjor var Statistisk sentralbyrå (SSB) ute med prognoser for norsk økonomi. SSB anslo da at renten ville settes gradvis opp i midten av 2021. Jullum derimot sier vi nå vet at vi klarer å kontrollere smitteutviklingen om vi vil, at nordmenn vil vende tilbake til normalen når smitten kommer ned og at det trolig blir produsert tilstrekkelig med vaksiner.

– I det scenarioet ser vi at ting normaliseres seks måneder tidligere. Når aktiviteten normaliseres, lukkes produksjonsgapet. Grovt sett vil det bety at prosessen med å normalisere rentene vil starte seks måneder tidligere, sier han.

Sjeføkonom i Danske Bank: – Risikoen for at banksektoren havner i trøbbel er veldig liten

Økende antall forespørsler om avdragsfrihet på lån i Danske Bank  

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch