DNB venter spent på utbytte-avklaring

– Vi er rekordsolide og det er veldig lite gunstig å behandle alle banker likt. Norsk økonomi er også i en helt annen situasjon enn mange av økonomiene i Europa, sier DNBs finansdirektør Ottar Ertzeid.
Foto: DNB
Foto: DNB

Nylig meldte Den europeiske sentralbanken om at det fortsatt vil være sterke begrensninger på utbytteutbetalinger for europeiske banker frem til høsten 2021.

Det kan være dårlig nytt for DNB, som ønsker å utbetale 2019-utbytte på 9 kroner pr. aksje til de 60.000 DNB-aksjonærene.  DNB-styret har fått fullmakt til å utbetale 2019-utbytte og fullmakten gjelder fra 1. januar 2021 til ordinær generalforsamling i 2021. Utbyttet på 9 kroner tilsvarer 57 prosent av overskuddet for 2019, skriver Finansavisen.

– Våre investorer er tydelige på at utbytte er utrolig viktig, og en del av kontrakten da de investerte i DNB-aksjen. Vi er opptatt av å ha god tilgang til kapitalmarkedet. Det å komme tilbake til en normal utbyttesituasjon i så måte, er noe både vi og våre investorer er svært opptatt av, sier DNBs finansdirektør Ottar Ertzeid til avisen.

Han er også tydelig på at norske banker er i en helt annen situasjon enn mange europeiske banker.

– Vi er rekordsolide og det er veldig lite gunstig å behandle alle banker likt. Norsk økonomi er også i en helt annen situasjon enn mange av økonomiene i Europa, sier Ertzeid.

Finansielt utsyn: Bankene må ta høyde for betydelig økning i utlånstap 

Storebrand har ambisjoner om 4 milliarder i driftsresultat i 2023 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også