FinansWatch

Arbeidsgruppe i ny rapport: Nibor skal ikke opphøre

Arbeidsgruppen for alternative referanserenter har publisert en sluttrapport med anbefalinger om hvordan den anbefalte alternative referanserenten i norske kroner, Nowa, kan tas i bruk i nye kontrakter, som en reserveløsning for Nibor.

Arbeidsgruppen for alternative referanserenter (ARR-gruppen) har publisert en sluttrapport med anbefalinger om hvordan den anbefalte alternative referanserenten i norske kroner, Nowa, kan tas i bruk i nye kontrakter, og som en reserveløsning for Nibor.

Det kommer frem i en melding fra Finans Norge.

Arbeidsgruppen for alternative referanserenter (ARR-gruppen) har påpekt at det ikke er indikasjoner på at Nibor skal opphøre.

Foretak under tilsyn er likevel pliktet til å ha en skriftlig beredskapsplan som skal beskrive de tiltakene som skal gjennomføres dersom en referanseverdi blir vesentlig endret eller opphører, opplyses det.

Løsningen anbefalt av ARR-gruppen baserer seg på innspill fra markedsaktører og andre interessenter gjennom to konsultasjonsrapporter. Anbefalingene lener seg i stor grad på arbeidet som er gjort i tilsvarende arbeidsgrupper for andre sentrale referanserenter internasjonalt.

INSR varsler om dyrere porteføljeavhending enn ventet 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch