Arbeidsgruppe i ny rapport: Nibor skal ikke opphøre

Arbeidsgruppen for alternative referanserenter har publisert en sluttrapport med anbefalinger om hvordan den anbefalte alternative referanserenten i norske kroner, Nowa, kan tas i bruk i nye kontrakter, som en reserveløsning for Nibor.

Arbeidsgruppen for alternative referanserenter (ARR-gruppen) har publisert en sluttrapport med anbefalinger om hvordan den anbefalte alternative referanserenten i norske kroner, Nowa, kan tas i bruk i nye kontrakter, og som en reserveløsning for Nibor.

Det kommer frem i en melding fra Finans Norge.

Arbeidsgruppen for alternative referanserenter (ARR-gruppen) har påpekt at det ikke er indikasjoner på at Nibor skal opphøre.

Foretak under tilsyn er likevel pliktet til å ha en skriftlig beredskapsplan som skal beskrive de tiltakene som skal gjennomføres dersom en referanseverdi blir vesentlig endret eller opphører, opplyses det.

Løsningen anbefalt av ARR-gruppen baserer seg på innspill fra markedsaktører og andre interessenter gjennom to konsultasjonsrapporter. Anbefalingene lener seg i stor grad på arbeidet som er gjort i tilsvarende arbeidsgrupper for andre sentrale referanserenter internasjonalt.

INSR varsler om dyrere porteføljeavhending enn ventet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også