FinansWatch

Danske Bank vil sette et CO2-mål for bedriftslån

Banken er i gang med å undersøke hvor stort CO2-avtrykk den har på sine bedriftslån. Innen 2023 vil Danske Bank sette et reduksjonsmål som er på linje med Paris-avtalen.

Foto: Magnus Eidem

Banken er i gang med å undersøke hvor stort et CO2-avtrykk den har på sine bedriftsutlån

– Et våre mål er at vi innen 2023 vil sette et klimamål for bedriftslån og det må være i tråd med Paris-avtalen, sier Samu Slotte, leder for bærekraft i Danske Bank Corporates & Institutions til FinansWatch Danmark. 

Først skal banken kartlegge hvor stort avtrykk den har per dags dato i utlånsporteføljen. Her skal banken bruke Finans Danmarks verktøy for å måle hvor stort avtrykket er og så har banken meldt seg inn i det internasjonale nettverket  Partnership for Carbon Accounting Financials som jobber med en lignende metode.

– Vi tror at PCAF vil bli den internasjonale standarden for hvordan du regner ut CO2-avtrykket, sier Slotte.

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch