FinansWatch

Mannsdominans i folkefinansiering – 85 prosent mannlige investorer og 15 prosent kvinnelige

Av selskapets 2956 investorer er 85 prosent menn og 15 prosent kvinner. Ser man på kapitalen som er investert er fordelingen mer ujevn. Fra oppstarten har Monner formidlet lån for litt over 250 millioner kroner. Bare 20 millioner, eller ni prosent, er plassert av de kvinnelige investorene.

Illustrasjonsbilde.

Da Monner gikk gjennom sin investorportefølje i likestillingsøyemed, ble resultatet langt fra heldig. Av selskapets 2956 investorer er 85 prosent menn og 15 prosent kvinner. Ser man på kapitalen som er investert er fordelingen mer ujevn. Fra oppstarten har Monner formidlet lån for litt over 250 millioner kroner. Bare 20 millioner, eller ni prosent, er plassert av de kvinnelige investorene, skriver Shifter.

– Jeg må innrømme at jeg hadde håpet at fordelingen skulle være litt bedre, sier Marius Dybdahl, kommersiell direktør i Monner til Shifter.

Dybdahl er ikke fornøyd med balansen og varsler opprustet kommunikasjon rundt folkefinansiering til kvinner.

– Det er tydelig at vi ikke har klart å kommunisere fordelene med folkefinansiering like godt til kvinner som til menn. Menns investeringer i denne typen tjenester er betydelig større enn hva sparemidlene til kvinner og menn skulle tilsi. Det er åpenbart at vi trenger å se over hvordan vi når ut bedre til kvinner, sier han.

Mer fra FinansWatch

– Vi har aldri vært så stengt eller levert så gode tall

Administrerende banksjef i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum, forteller til FinansWatch at han først var skeptisk til å sende alle de ansatte på hjemmekontor. Men nå viser banken tidenes beste resultat, og kundene er mer tilfredse. Det kan bety mer hjemmekontor, også etter pandemien.

Les også

Relaterte

Siste Nytt