Mannsdominans i folkefinansiering – 85 prosent mannlige investorer og 15 prosent kvinnelige

Av selskapets 2956 investorer er 85 prosent menn og 15 prosent kvinner. Ser man på kapitalen som er investert er fordelingen mer ujevn. Fra oppstarten har Monner formidlet lån for litt over 250 millioner kroner. Bare 20 millioner, eller ni prosent, er plassert av de kvinnelige investorene.
Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Da Monner gikk gjennom sin investorportefølje i likestillingsøyemed, ble resultatet langt fra heldig. Av selskapets 2956 investorer er 85 prosent menn og 15 prosent kvinner. Ser man på kapitalen som er investert er fordelingen mer ujevn. Fra oppstarten har Monner formidlet lån for litt over 250 millioner kroner. Bare 20 millioner, eller ni prosent, er plassert av de kvinnelige investorene, skriver Shifter.

– Jeg må innrømme at jeg hadde håpet at fordelingen skulle være litt bedre, sier Marius Dybdahl, kommersiell direktør i Monner til Shifter.

Dybdahl er ikke fornøyd med balansen og varsler opprustet kommunikasjon rundt folkefinansiering til kvinner.

– Det er tydelig at vi ikke har klart å kommunisere fordelene med folkefinansiering like godt til kvinner som til menn. Menns investeringer i denne typen tjenester er betydelig større enn hva sparemidlene til kvinner og menn skulle tilsi. Det er åpenbart at vi trenger å se over hvordan vi når ut bedre til kvinner, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også