Ny skattedirektør vil ligge i forkant av samfunnsendringene

Tidligere Lånekassen-sjef Nina Schanke Funnemark (50) begynner i dag jobben som skattedirektør i Skatteetaten. Hun blir etatens første kvinnelige sjef.
Nina Schanke Funnemark er ny skattedirektør | Foto: Skatteetaten
Nina Schanke Funnemark er ny skattedirektør | Foto: Skatteetaten

– Skatteetaten er og har alltid vært utviklingsorientert og innovativ. Jeg vil sørge for at vi videreutvikler den innovasjonskraften, sier Schanke Funnemark i en pressemelding.

Skatteetaten er i gang med en rekke store og små utviklingsprosjekter, både i egen regi og sammen med andre aktører.

– Vi skal fornye både organisasjonen og tjenestene våre i takt med, og helst i forkant av, samfunnsutviklingen, slik at vi sikrer riktig skatt og en enklere hverdag for innbyggere og næringsliv. Samfunnet endrer seg stadig raskere. Det utfordrer oss, men gir også store muligheter. Vi må sørge for å utvikle organisasjonen og kompetansen vår løpende, legger Schanke Funnemark til.

Hun mener at en kjerneoppgave fremover vil være å gi det seriøse næringslivet best mulig støtte.

– Vi må sørge for at det seriøse næringslivet får forutsigbare og gode løsninger og gjøre det enklest mulig for skattyterne å gjøre det riktig. For å opprettholde og videreutvikle tilliten må vi i tillegg gjennomføre målrettede og risikobaserte kontroller for å avdekke useriøse. Jeg ser frem til å komme i dialog med representanter for det seriøse næringslivet og andre samarbeidspartnere for å se hva vi kan bidra med, sier den nye skattedirektør.

Nina Schanke Funnemark er utdannet jurist og har lang fartstid i etaten hun nå skal lede. Tidligere har hun vært assisterende skattedirektør, regiondirektør i Skatt sør og avdelingsdirektør i Skatt øst. De siste to årene har hun vært administrerende direktør i Lånekassen.

Undersøkelse viser at finansanalytiker er stillingen som gir høyest lønn for nyutdannede i finansbransjen

Mathisen: Alltid en viss «overdrivelse» i antall ansatte som skal ned i bransjen

Finansforbundet forstår at finansansatte er skuffet over årets oppgjør 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev