FinansWatch

Finansforbundet forstår at finansansatte er skuffet over årets oppgjør

Forbundsleder Vigdis Mathisen i Finansforbundet så frem til årets lønnsforhandlinger i finans som skulle vært gjennomført på våren. Så rammet korona. – Vi skulle egentlig forhandlet på bakgrunn av 2019-tallene. Vi har aldri hatt bedre tall enn da. Det skulle bli et knalloppgjør og så sa det pang, sier hun til FinansWatch.

– At mange er skuffet, forstår jeg godt. Spesielt siden finansbransjen klarer seg bra. Det er en bransje med høy effektivitet og i stor grad gode resultater, trass korona, sier Vigdis Mathisen i Finansforbundet. Foto: Sverre Chr. Jarild

– Det gjør det ekstra vanskelig at årets oppgjør ble slik det ble. Samtidig har vi forståelse for at de aller fleste har fått små oppgjør i år, noen har fått null-oppgjør. Vi mener også at vi må forholde oss til normen frontfag setter, men det er vanskelig når finansbransjen gjør det bra, trass korona, legger Mathisen til.

Lønnsforhandlingene mellom Finansforbundet og Finans Norge pågikk fra mandag til onsdag natt. Da var partene enige om at det blir et generelt tillegg på 0,3 prosent, men at det ikke skal gis mindre enn minimum 1500 kroner per år for alle trinn i lønnsregulativet med virkning fra 1. mai i år.

Les denne artikkelen gratis

Registrer deg med e-post.
Ingen kredittkort nødvendig.

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Relaterte

finanswatch no desktop trial banner.jpg

Siste Nytt

Stillinger

Se flere

Se flere