FinansWatch

Finansforbundet forstår at finansansatte er skuffet over årets oppgjør

Forbundsleder Vigdis Mathisen i Finansforbundet så frem til årets lønnsforhandlinger i finans som skulle vært gjennomført på våren. Så rammet korona. – Vi skulle egentlig forhandlet på bakgrunn av 2019-tallene. Vi har aldri hatt bedre tall enn da. Det skulle bli et knalloppgjør og så sa det pang, sier hun til FinansWatch.

– At mange er skuffet, forstår jeg godt. Spesielt siden finansbransjen klarer seg bra. Det er en bransje med høy effektivitet og i stor grad gode resultater, trass korona, sier Vigdis Mathisen i Finansforbundet. | Foto: Sverre Chr. Jarild

– Det gjør det ekstra vanskelig at årets oppgjør ble slik det ble. Samtidig har vi forståelse for at de aller fleste har fått små oppgjør i år, noen har fått null-oppgjør. Vi mener også at vi må forholde oss til normen frontfag setter, men det er vanskelig når finansbransjen gjør det bra, trass korona, legger Mathisen til.

Lønnsforhandlingene mellom Finansforbundet og Finans Norge pågikk fra mandag til onsdag natt. Da var partene enige om at det blir et generelt tillegg på 0,3 prosent, men at det ikke skal gis mindre enn minimum 1500 kroner per år for alle trinn i lønnsregulativet med virkning fra 1. mai i år.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch