FinansWatch

Norsk fintech-selskap har kjøpt tre selskaper på ett år

Nå ønsker Stacc å kjøpe service- eller konsulentselskaper rettet inn mot bank og finans, skriver Shifter.

Stacc-direktør Geir Hamre Nordrik vil erobre Europa med norsk finansteknologi. | Foto: Stacc

Nylig kjøpte det norske Fintech-selskapet Stacc selskapet Quesnay, som leverer  såkalte kundekontrolltjenester til finansbransjen. Dette var det tredje oppkjøpet på under et år, skriver Shifter.

I fjor høst kjøpte Stacc IT-avdelingen til Brabank og rettighetene til produktene som var utviklet der, og i vår kjøpte selskapet Escali Financial Systems.

Kjøpene har ført til en solid vekst for Stacc:

– I fjor passerte vi noen magiske grenser, 100 millioner kroner i omsetning og 100 ansatte. I år vokser omsetningen til cirka 180 millioner kroner, mens antallet ansatte har nådd 145, sier Henna Raknes, som et operativ sjef i morselskapet Stacc, til Shifter.

Nå er Stacc ute etter å kjøpe service- eller konsulentselskaper rettet inn mot bank og finans, opplyser selskapet. Geir Hamre Nordrik sier til Shifter at de nå vil erobre Norden og Europa med norsk finansteknologi.

Morselskapet Stacc AS leverer kjernebanksystemer, og Stacc Core har blant annet levert kjernebanksystemene til Aprila Bank, Brabank, Brage Finans og Avida Finans, skriver Shifter.

Fintech: Stacc kjøper Quesnay

Rapport: Norske fintech-selskap sliter med å vokse

BI-forsker om fintech-gründere: – Selskapene må forstå forretningsmodellen sin 

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch