FinansWatch

Kraftig konkursfall i Norge - ned 30 prosent fra i fjor

Det er imidlertid sannsynlig at antall konkurser kommer til å stige i tiden fremover, mener Christian Aandalen, partner i Fair Group.

Christian Aandalen i Fair Group. | Foto: Fair

Mai 2021 endte med 219 konkurser i Norge sammenlignet med 308 konkurser under samme periode i fjor. Det er en konkursnedgang på over 30 prosent fra mai i fjor. Så langt i år er antall konkurser i serveringsbransjen ned over 50 prosent. Det opplyser Fair Group i en pressemelding.

Samtidig med sterkt konkursfall, ligger etableringstakten av nye virksomheter på et jevnt nivå, samt at antallet slettede foretak er kraftig ned. Totalt innebærer dette en kraftig nedgang i konkursandelen i næringslivet.

– For finansnæringen er et lavt antall konkurser gode nyheter. At myndighetene stadig gir utsettelser på innbetaling av skatter og avgifter gjør at flere bedrifter overlever, og at risikoen for en konkursbølge minsker. Selv om det er færre konkurser er det viktig å følge med på kundemassen og gjøre gode kredittvurderinger, da det fortsatt er veldig sannsynlig at antall konkurser kommer til å stige i tiden fremover, sier Christian Aandalen, partner i Fair Group, i pressemeldingen.

Brutalt for næringslivet i Oslo: 78 konkurser i november 

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch