FinansWatch

Spareskillingsbanken rundet milliarden på verdipapirsalg

Banken har økt beholdningen av verdipapirer fra 700 millioner kroner til 1,1 milliarder kroner.

Fasaden til Spareskillingsbanken. | Foto: Spareskillingsbanken

Spareskillingsbanken har i første kvartal av 2021 oppnådd en rentenetto på 33,1 millioner kroner mot 39,0 millioner kroner i fjor. Utlånsveksten siste 12 måneder er på 2,3 prosent mot 5,2 prosent under samme periode i fjor.

Banken har økt beholdningen av verdipapirer fra 700 millioner kroner til 1,1 milliarder kroner.

Det inkluderer overføringer til kredittforetak. Innskuddsveksten siste 12 måneder er på 2,8 prosent, en nedgang fra 6,0 prosent under samme periode i fjor. Banken fikk et resultat etter skatt på 19,1 millioner kroner mot 5,0 millioner kroner i fjor.

«Bankens soliditet og likviditetssituasjon er god. Styrets vurdering er at banken er godt rustet til å tåle virkningene av en uforutsigbar og ekstraordinær situasjon»,  skriver styret om videre utsikter.

Banken skriver imidlertid at selvom om økonomien viser tegn til bedring, er det likevel knyttet en viss usikkerhet til hvordan den økonomiske aktivitet vil utvikle seg fremover.  Styringsrenten er null prosent og dette legger fortsatt press på bankens rentemarginer

Spareskillingsbanken: – Korona har ikke gjort fysisk kundekontakt overflødig 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch