Høyre mener økonomisk rådgivning ikke kan være opp til banker alene

Høyre foreslo å bruke 13 millioner kroner på å styrke nøytral økonomisk rådgivning hos Nav. Støre-regjeringen fjernet forslaget.
Aleksander Stokkebø er Høyrere-presentant i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. | Foto: Privat - Gorm Kallestad / NTB
Aleksander Stokkebø er Høyrere-presentant i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. | Foto: Privat - Gorm Kallestad / NTB

I 2021 foreslo Høyre å bruke 13 millioner kroner på å styrke digitale løsninger for samhandling mellom brukere og NAV innen økonomisk rådgivning. Forslaget ble fjernet av Støre-regjeringen. Aleksander Stokkebø er Høyrere-presentant i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, han mener at banker alene ikke kan utføre den tjenesten, det skriver Nettavisen.

– Vi må ha en nøytral part som kun har til hensikt å hjelpe. De fleste aktørene på markedet er seriøse, men vi vet at det også finnes aktører som er mer opptatt av å tilby nye lån og dyre produkter enn å få folk ut av uføret. Når vi lurer på noe og søker råd, er ofte internett det første stedet vi leter. Da må informasjonen være enkelt tilgjengelig, slik at vi kan gi folk rask og god hjelp. NAV må være i førersetet på gjeldsrådgivningen, også den digitale, sier Stokkebø til Nettavisen.

Han forklarer at han utfordret regjeringen på fjerning av ordningen i spørretimen og at han ikke ble betrygget av svarene han fikk. Stokkebø mener kuttet er usosialt og er overasket over at Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti fjernet satsingen.

Stortingsrepresentant for Sosialistisk Venstreparti, Grete Wold, påpeker ovenfor Nettavisen at partiet aldri har vært imot at det digitale NAV skal utbygges.

– At Stokkebø tror at 13 millioner til digital økonomisk rådgivning i Nav skal hjelpe folk med økonomiske problemer, viser bare hvor virkelighetsfjerne høyresida har vært i møte med de som har minst, påpeker Wold til Nettavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også