Pengeleveranser til Russlands ambassade ble stoppet

Et selskap leverte rundt to millioner kroner i kontanter til Russlands ambassade i Oslo i måneden. Etter uklarhet rundt sanksjoner, ble leveransene stoppet.
Russlands ambassade i Oslo. | Foto: Heiko Junge / NTB
Russlands ambassade i Oslo. | Foto: Heiko Junge / NTB
NTB

Sikkerhetssjef Ketil L. Sækingstad i verdihåndteringsselskapet Loomis sendte en henvendelse til Utenriksdepartementet i slutten av februar, skriver Dagens Næringsliv.

«Vi leverer NOK til den Russiske ambassaden i Oslo cirka 2 ganger i mnd. Beløpet per gang er cirka 1 million», skrev Sækingstad.

Han spurte hva selskapet skulle gjøre med tjenesten i lys av de nye sanksjonene mot Russland. Selskapet fikk kun et standardsvar tilbake om at de måtte sette seg inn i regelverket.

– Vi fikk svar fra UD, men ikke et avklarende svar. Vi stanset leveransene, etter råd fra konsernet, sier administrerende direktør Geir Wulsch i Loomis, som ikke ønsker å uttale seg ytterligere om saken. Selskapet har ikke gjenopptatt kontrakten.

Nå forteller UD at den russiske ambassaden ikke er sanksjonert.

– Den russiske ambassaden i Oslo er ikke listeført og rammes dermed ikke av forskriftens frysbestemmelser, sier pressetalsperson Ragnhild Simenstad i Utenriksdepartementet.

Den russiske ambassaden ønsker ikke å kommentere saken.

Forsker Tom Røseth ved Forsvarets høgskole sier på generelt grunnlag til avisen at det ikke er uvanlig med bruk av kontanter hos ambassader.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også