Krypto-bransjen sliter med å få tak i advokater

Bransjen forventer en sterk økning av regulering fremover og ønsker seg nå advokater inn i selskapene.
Illustrasjonsfoto av Bitcoin. | Foto: picture alliance / Zoonar | DesignIt
Illustrasjonsfoto av Bitcoin. | Foto: picture alliance / Zoonar | DesignIt

Wall Street Journal skriver at kryptovalutaselskaper forventer et økende press fra reguleringsmyndigheter og prøver derfor å ansette juridisk kompetanse.

Avisen skriver at kryptobørsen Kraken, en global konkurrent til blant annet den norske kryptobørsen Firi, skal ansette 30 advokater de neste tre månedene. Ønsket for det globale selskapet var å få inn 60 advokater, men de har sett at det ikke blir mulig, sier selskapet til WSJ.

Her i Norge har det blant annet vært et problem med kryptobørsene og deres kunder i forhold til skatt. Skatteetaten har sagt at de vil sette i gang en offensiv for å bekjempe skjulte kryptoverdier, mens Firi har på sin side sagt at de ønsker å gjøre jobben for kundene. Men da må de først få lov av myndighetene.

– Skatt i forhold til krypto har alltid vært litt vanskelig. Vi snakker mye med Skatteetaten og opplever at vi har god løpende dialog med dem. Vi har satt opp et team for å hjelpe kundene våre der det er mulig, men vil også hjelpe kunder som benytter seg av produkter utenfor Firi, sa administrerende direktør Thuc Hoang i Firi til FinansWatch tidligere i år.

I WSJ forteller en hodejeger at det er blitt en konsensus i kryptobransjen nå at man trenger egne ansatte med tung juridisk kompetanse, på bakgrunn av at investorer vil kreve det.

Signicat kjøper britisk antisvindelselskap

Lunar-sjefen: – Ser et stort potensial i Instabank

Forbrukertilsynet: Kjent problemstilling at kjendiser blir misbrukt i reklamer for krypto

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev