Norges Bank setter opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 0,75 prosent

Norges Bank følger rentebanen den har signalisert og setter opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 0,75 prosent. Det varsles ny økning i juni.
Fungerende sentralbanksjef Ida Wolden Bache. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Fungerende sentralbanksjef Ida Wolden Bache. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
NTB

Det kunngjorde sentralbanken torsdag formiddag.

– Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig settes videre opp i juni, sier sentralbanksjef Ida Wolden Bache i en pressemelding.

Dermed ble den nye sentralbanksjefens første oppgave å heve styringsrenten, som har ligget på 0,5 prosent siden bankens rentemøte i desember i fjor. Norges Bank hadde signalisert at den mest sannsynlig skulle videre et hakk opp nå i mars.

Økonomene hadde i forkant av møtet spådd at Norges Bank ville heve renten. Samtidig ventet de at de ville signalisere forsiktig oppgang fremover som følge av usikkerheten rundt krigen i Ukraina og hvordan den påvirker norsk økonomi. Norske husholdninger er i tillegg hardt rammet av høye strøm- og drivstoffpriser.

Endrer prognosen

Norges Bank signaliserer at styringsrenten vil heves til rundt 2,5 prosent ved utgangen av neste år. Det innebærer sju rentehevinger.

Prognosen for styringsrenten ligger høyere enn i forrige pengepolitiske rapport. Dette er over det som anslås som et nøytralt nivå på styringsrenten, står det i sentralbankens pengepolitiske rapport.

Norge støtter forlengelse for Stoltenberg som Nato-sjef hvis de allierte ønsker det

Den Gule Banken utbetaler utbytte på rundt 112 millioner kroner

Generalforsamlingene i Etne Sparebank og Sparebanken Vest har godkjent sammenslåingen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også