Finans Norge etter at sanksjoner mot Russland ble innført i norsk rett: – Finansnæringen har et stort ansvar

Administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer, påpeker at finansnæringen har et stort ansvar i forvaltningen av sanksjonsregelverket som nylig ble innført i norsk rett.
Idar Kreutzer er administrerende direktør i Finans Norge. | Foto: Kilian Munch
Idar Kreutzer er administrerende direktør i Finans Norge. | Foto: Kilian Munch

Som en reaksjon på Russlands angrep på Ukraina har EU innført sanksjoner. Den norske regjeringen varslet at Norge ville slutte seg til EUs tiltak og fredag 18. mars ble sanksjonene innført i norsk rett.

– Vi rammer det russiske regimet med å fryse økonomiske midler, med å innføre innreiseforbud og oppheve enkelte visumlettelser til Norge og å stanse eksport, handel og transaksjoner som enten kan bidra direkte til krigsmaskineriet eller til å finansiere og støtte krigføringen, uttaler utenriksminister Anniken Huitfeldt i et innlegg på regjeringens hjemmesider.

Sanksjonene som nå er vedtatt gjør at norske statsborgere og selskap, og andre som er i Norge, må forholde seg til dem. Det er tiltak rettet mot finanssektoren, energisektoren, transportsektoren, eksportkontroll og listeføring av mange hundre personer. Brudd på tiltakene er straffbart.

Administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer, sier at finansnæringen er godt forberedt.

– Finansnæringen har et stort ansvar i forvaltningen av sanksjonsregelverket som er innført i norsk rett. Det er et ansvar vi er svært bevisst, og skal forvalte etter beste evne, påpeker Kreutzer i et innlegg på Finans Norge sine hjemmesider.

Sanksjonene tilsvarer EUs tiltak frem til og med 9. mars 2022. EU vedtok ytterligere tiltak 15. mars som norske myndigheter nå vurderer med sikte på rask innarbeidelse i norsk rett.

Nye sanksjoner mot Russland

SSB venter at Norges Bank hever styringsrenten fire ganger i år

Norske forsikringsselskaper løser cybertrusselen ulikt

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også