FinansWatch

Dansk kvinne varetektsfengslet etter hvitvaskingsskandalen i Danske Bank

En 49 år gammel dansk statsborger ble satt i varetekt i 21 dager i forbindelse med hennes rolle i saken der mer enn 30 milliarder danske kroner ble kanalisert gjennom Danske Banks filial i Estland.

Foto: Jens Dresling

Det får Reuters opplyst av den danske statsadvokaten.

Det var i forbindelse med foreløpig avhør i København byrett at kvinnen ble satt i varetekt. Aktor opplyste til Reuters at kvinnen ble utlevert fra Storbritannia til Danmark og at hun hadde tilknytning til Russland.

Kvinnen opplyste i avhør at hun ble sjokkert da politiet dukket opp i huset hennes i England i fjor sommer og beslagla alt av datamaskiner og telefoner, sa aktor til Reuters. Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau har kvinnen sagt at hun ikke har gjort noe galt.

Danske Bank etterforskes av myndigheter i flere land etter at rundt 2000 milliarder kroner i mistenkelige transaksjoner skal ha gått gjennom bankens filial i Estland i årene 2007 til 2015.

Tiltalen mot den tidligere toppsjefen i Danske Bank, Thomas Borgen, samt åtte andre toppledere, ble henlagt av den danske statsadvokaten. Filialen i Estland er stengt.

Mer fra FinansWatch

Pensjonssparing: Flere skrur på «Is i magen»

Med funksjonen «Is i magen» i Kron-appen kan kundene følge med på hvordan nyhetsbildet påvirker investeringene deres. – Dette for å hjelpe kunden å nettopp ha is i magen opp mot opprinnelig spareplan, sier Emma Tryti i Kron.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch