FinansWatch

Komplekse bankregler er en risiko, ifølge danske og norske finanstilsynssjefer

Finanstilsynet i Norge og Danmark advarer mot at komplekse bankregler og -direktiver i Europa gjør det vanskelig for tilsynsmyndighetene å se reell risiko i de finansielle systemene.

Morten Baltzersen er direktør i Finanstilsynet. | Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Det skriver DN, med henvisning til Financial Times.

Leder for Finanstilsynet i Norge, Morten Baltzersen, og lederen for Danmarks Motpart, Jesper Berg, har gjennomført to separate intervjuer med Financial Times hvor de kritiserer bredden og kompleksiteten i bankreguleringen.

– Det er for mye, og du risikerer å gå deg vill i detaljene i motsetning til å tenke på hva den reelle risikoen er, sier Berg til avisen.

Mens Baltzersen uttaler til Financial Times at komplekse bankregler fører til at tilsynsmyndighetene har «færre og færre ressurser til tilsyn, fordi vi må bruke så mye tid på å takle kompleks lovgivning og juridisk krangel om regulering».

– Vi er klar over den administrative byrden knyttet til regulering, som selvfølgelig må holdes på et mulig minimum. Men dette er kostnaden for å sikre at det finansielle systemet er forsvarlig. EUs regelverk er gjenstand for regelmessig gjennomgang. Om nødvendig vil vi revidere reglene, uttaler en tjenestemann i Europakommisjonen til Financial Times.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch