Svensk økokrim etterforsker kursmanipulering i chatterom

Svenske Ekobrottsmyndigheten etterforsker en omfattende sak om manipulering av aksjekurser gjennom chatterom i programmet Discord, melder SVT.
Ekobrottsmyndigheten har åpnet etterforskning mot kursmanipulering gjennom diskusjonsappen Discord. | Foto: DANIEL ROOS / TT NYHETSBYRÅN / NTB
Ekobrottsmyndigheten har åpnet etterforskning mot kursmanipulering gjennom diskusjonsappen Discord. | Foto: DANIEL ROOS / TT NYHETSBYRÅN / NTB
NTB

To personer i 20-årene er mistenkt for å ha manipulert aksjekursene til minst 18 selskaper i høst, ifølge kanalen.

– Mange selskaper har fått reelle kurspåvirkninger på grunn av at man sammen på Discord har blitt enige om å kjøpe aksjen, og da har kursen blitt presset ordentlig opp, sier Jan Leopoldsen i Ekobrottsmyndigheten, Sveriges ekvivalent til norske Økokrim.

Det svenske finanstilsynet, markedsplasser og flere store banker har vært involvert i etterforskningen, som begynte i høst.

Den startet etter et tips på Twitter, og i november ble det gjennomført aksjon mot flere adresser sør i Sverige. Da ble det tatt beslag i både datamaskiner og telefoner. Det er uklart når det kan tas ut tiltale i saken.

35 milliarder skiller den største sparebankstiftelsen fra den minste

KLP sier de er klare for konkurransen fra Storebrand

Innlegg: Dette er bare én av utfordringene til småbedriftene 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også